Stel je eens voor ...

jouw eigen boek eindelijk in de winkels.

... jouw eigen boek eindelijk in de winkels.

Als je een boek schrijft, wil je natuurlijk ook dat het wordt uitgegeven. Dat is helaas zo makkelijk nog niet, maar je kunt je kansen wel vergroten. Hoe? Door het (her)schrijven van jouw boek uit handen te geven aan een ghostwriter zoals ik. En/of door het geschreven manuscript tiptop in orde aan te leveren bij een uitgever.

Ghostwriting | Jij doet jouw verhaal, ik giet het in de perfecte vorm

Heb je een idee voor een (non-fictie) boek in je hoofd, maar krijg je het niet op papier? Allereerst: super dat je van plan bent een boek uit te brengen! Op die manier kun je jouw unieke kennis en ervaring delen met je doelgroep én creëer je tegelijkertijd een passief extra inkomen. Maar wat nu als je geen geboren schrijver bent?

Geen nood. Als ghostwriter help ik jou de juiste woorden te vinden voor het verhaal dat jij wilt vertellen. Van begin tot eind blijf jij baas over (en auteur van) jouw boek. Wat ik doe? Ik denk – tot zover jij dat prettig vindt – met jou mee over o.a.: de volgorde van hoofdstukken, eventuele aanvullende onderwerpen, schrijftoon, inhoudelijke stijl en structuur en zelfs grafische vormgeving en marketing. Ik schrijf, herschrijf en redigeer waar nodig/gewenst, inclusief tussentijdse terugkoppelingen. Bovendien zorg ik er met een overzichtelijk dashboard voor dat we gestructureerd en efficiënt aan de slag blijven. Zie hier een voorbeeld. Het is een proces waarbij wij nauw samenwerken. Zo komen we tot een eindresultaat waar we allebei meer dan trots op zijn en waarmee jij jouw investering dik zult terugverdienen.

Manuscript laten redigeren

Is jouw manuscript (fictie of non-fictie) inhoudelijk al goed op orde? Dan kies je voor tekstredactie. Dit is het proces waarbij ik het manuscript controleer op spelling, grammatica, interpunctie en consistentie. Ook benoem ik inhoudelijke onduidelijkheden en doe ik suggesties voor het aanpassen van onprettig leesbare zinnen. 

Soms is een manuscript nog niet toe aan tekstredactie. Bijvoorbeeld wanneer er inhoudelijk nog veel aan moet gebeuren. In dat geval is het slim om eerst een manuscriptanalyse aan te vragen. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag met het herschrijven van jouw verhaal, totdat het wel in aanmerking komt voor tekstredactie.

manuscript uitgeven

Manuscriptanalyse

Wil je precies weten wat jouw verhaal nog nodig heeft? Kies dan voor een manuscriptanalyse. Dit is een uitgebreid leesrapport op basis van 10.000 woorden, met waardevolle feedback op verschillende punten:

  • spelling, grammatica, interpunctie en zinsopbouw;
  • schrijfstijl en schrijftoon;
  • consistentie;
  • spanningsboog;
  • plot;
  • relevantie en geloofwaardigheid (dialogen, personages, gebeurtenissen);
  • vertelperspectief;
  • chronologische volgorde van de verhaallijn;
  • eventuele clichés die je beter kunt vermijden, et cetera.
 
Twijfel je of een analyse van jouw manuscript nodig is? Lees hier waarom het waarschijnlijk tóch de slimste keuze is.
manuscript laten redigeren

Kosten

Voor ghostwriting reken ik €65,- per uur. Ik werk met dit soort grotere projecten op basis van een min-max-offerte. Zo heb ik de ruimte om de gewenste kwaliteit te leveren én weet jij waar je aan toe bent.

De investering voor een manuscriptanalyse is €375,-.

Voor tekstredactie geldt een tarief per woord (hoe meer woorden, hoe goedkoper het tarief):

Woorden
Prijs
Eerste 10.000 woorden:
€0.04
Alle overige woorden: 
€0.03

Klanten van Libermundi en Libricura krijgen 20% korting op alle diensten van Tekstbureau Pluym.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

manuscript laten redigeren

Wie jou voor gingen?

thumbnail

“Voor de vervolmaking van mijn boek ‘Bijvangst’ heb ik Tekstbureau Pluym in de arm genomen. M’n bevindingen waren geweldig. Met een groot gevoel voor taal én stijl is het manuscript onder de loep genomen en naar een hoger plan getild. Als grote meerwaarde heb ik ervaren dat, naast deze taal- en stijltechnische ingrepen, ook inhoudelijk zeer empathisch met mijn verhaal werd omgegaan. Zo liepen taalpurisme én oprechte betrokkenheid hand in hand. Een pluim voor Pluym, een aanrader.”

Studio Kronenberg
WhatsApp Image 2020-11-09 at 10.41.09

“Wat ben ik blij dat ik bij Piya terecht ben gekomen. Al een lange tijd had ik de intentie om een boek te schrijven. Hier en daar wat opzetjes gemaakt. Het zat dan wel in mijn hoofd, maar het op papier krijgen lukte maar niet... Op zoek gegaan naar een ghostwriter en via een Facebook-groep voor vrouwelijke ondernemers in contact gekomen met Piya. Vanaf het eerste contact wist ik het gelijk, het voelde goed, ze begreep wat ik wilde en wat mijn visie voor het boek is. Het gehele traject is onwijs soepel verlopen en iedere keer was ik weer zo blij als zij van al mijn hersenspinsels, het op papier kreeg hoe ik het voor ogen had. Ze reageert en handelt snel en adequaat. Ze weet wat ze doet en is een echte kunstenaar als het op schrijven aankomt. Lieve Piya, ik ben jou zo enorm dankbaar. Dank je wel voor al jouw goede ideeën, tijd en harde werk!”

Definitely Yes Wedding & Event Planning
Eveline Ruitenberg

“Waar te beginnen met vertellen over Piya? Het eerste wat in mij opkomt, is; een bijzonder warm, invoelend, mooi mens. Met onder andere een groot hart voor taal. Met haar talent heeft ze mijn video’s omgezet in tekst en een compleet, logisch verhaal, verschillende blogs geschreven en SEO-proof gemaakt. Zeer waardevolle bijdrage voor mijn bedrijf. Superfijn!!! Samenwerken met Piya is een feest en een dikke aanrader!”

Kinderen Beter Begrijpen
Emeli Colen

“Als perfectionist wil je een mooi product afleveren. Bij het lezen van Piya’s pitch voor de opdracht voelde ik meteen de klik. Het eerste Skypegesprek ging lekker vlot en ondanks het feit dat ik in Curaçao zit en Piya in Nederland, bleek die afstand niet uit de samenwerking. De professionaliteit straalde er vanaf de eerste dag van af en ik kreeg ter voorstel een werkvolgorde en basisopzet van de indeling van het boek toegestuurd. Ik zag meteen dat ik met iemand te maken had die mij waar nodig kon sturen en mijn product naar een hoger niveau kon tillen. In drie maanden hebben we een volwaardige training neergezet, waarin Piya aan één woord voldoende had om er zinnen van te maken. Zij is daarmee mijn rechterhand en linkerhersenhelft geworden in de ontwikkeling van Challenge Accepted by Emeli.”

BLACK Curaçao
Vitor Neto

“Ik ben zeer verrast over hoe Piya mij met de teksten kon helpen. Van mijn slechte teksten kon zij goed leesbare teksten maken die ook nog eens doeltreffend waren. Daarnaast was ik zeer onder de indruk van de snelheid waarmee ze gecorrigeerd zijn. Een aanrader!”

Staffice

“Piya doet wat zij belooft en geeft waar voor je geld! Ik geniet van haar diensten wanneer ik twee ogen meer nodig heb, een neutrale bril en een heldere geest. Zij voelt je goed aan en geeft haar input op tijd. Van harte aanbevolen.”

Zerafet Tenwolde-Cansizoglu
Z3DLabs
mario loefen

“Een professionele uitstraling is essentieel, een taalfout kan dit echter snel teniet doen. En laten wij eerlijk zijn, een d of t is snel verkeerd geplaatst. Via mijn netwerk ben ik bij Piya Huisman van Tekstbureau Pluym uitgekomen. En ik moet eerlijk toegeven dat dit een heel prettige sparringpartner is. Zij maakt duidelijke afspraken, werkt uitermate nauwkeurig en professioneel. Ik kan haar van harte aanbevelen en wij zullen vaker van haar diensten gebruik maken.”

Edge Solutions

Ben je klaar voor succes? Neem dan vrijblijvend contact op. Graag tot snel!