Wie zit er achter Tekstbureau Pluym?

Aangenaam! Piya is de naam.

Ik ben in 1988 als rasperfectionist en structuurjunkie op deze aardbol verschenen. Privé is dat niet altijd wenselijk, maar in mijn werk als tekstschrijver is het een uitkomst. 

In mijn kindertijd is het zaadje geplant voor mijn huidige werk, toen ik mijn oma ijverig hielp met het oplossen van kruiswoordpuzzels. Ik deelde haar liefde voor puzzelen met taal. En eigenlijk doe ik nu niet veel anders.

De woorden van een tekst zie ik als puzzelstukjes waarmee ik heen en weer schuif tot alles past. Sommige stukjes moeten van plaats wisselen. Andere blijken niet bij de puzzel te horen (‘schrijven is schrappen’). En sommige stukjes moeten worden gedraaid om beter te passen (lang leve de synoniemen!). Een heerlijke uitdaging die mij goed ligt. Ook al vergt het soms wat speurwerk, het lukt altijd. Uiteindelijk ligt alles op zijn plek en ontstaat er een overzichtelijk en kloppend geheel. En dan heb ik ook nog een schrijver of ondernemer geholpen om zijn unieke verhaal krachtig de wereld in te brengen. Wat een kick geeft dat!

Na veel verschillende paden te hebben bewandeld, vooral in de pedagogische en creatieve richting, koos ik uiteindelijk voor de opleiding Creatief Schrijven van de Schrijversacademie. Sinds het afronden van mijn specialisatie Redactie neem ik met veel plezier uiteenlopende opdrachten aan onder de naam Tekstbureau Pluym.

Hier lees je hoe anderen mijn diensten hebben ervaren.

Ben je klaar voor succes? Neem dan vrijblijvend contact op. Graag tot snel!