Dag writer's block! Hallo focus!

Onze schrijfcoaches staan voor je klaar.

Urenlang inspiratieloos staren naar je scherm is verleden tijd. Met professionele begeleiding van een schrijfcoach werk je doelgericht naar de eindversie van jouw manuscript toe. Zo wordt schrijven leuker en makkelijker.

Jouw eigen schrijfcoach als klankbord en rechterhand

Sinds 2021 is het team van Tekstbureau Pluym twee professionele schrijfcoaches rijker. Met hun kennis en ervaring op het gebied van (drama)schrijven, weten Roos en Naftalie alle kneepjes van het vak. Als schrijfcoach weten zij exact te vertellen wat jouw verhaal nog nodig heeft. En voorzien ze jou van duidelijke handvatten voor verbetering. Ook staan ze voor je klaar als sparringpartner tijdens het herschrijven. Zo schrijf jij een uniek verhaal dat raakt, tot de verbeelding spreekt en tot het einde blijft boeien.

1-op-1-sessies met je schrijfcoach

Je hebt keuze uit vier verschillende pakketten. Kies je alleen voor een QuickScan of voor een basisbeoordeling? Of pak je het direct goed aan? Vanaf het PLUSpakket ontvang je een uitgebreidere analyse en een stappenplan. En heb je de luxe om 1-op-1-sessies met jouw schrijfcoach in te plannen. Zo heb je ook tijdens het herschrijven de juiste begeleiding. 

Welk pakket past het beste bij jou? 

Roos schrijfcoach Pluym

Roos

Schrijfcoach & Schrijver

Roos is scenarist en schrijver voor proza en toneel. Ze heeft de opleiding Writing for Performance aan de HKU in 2017 afgerond, en behaalde hierna cum laude haar master Schrijven aan het RITCS in België. Inmiddels heeft Roos gewerkt voor het NPO-fonds en GTST, en is ze werkzaam als schrijfdocent. Vorig jaar kreeg ze subsidie om haar eerste speelfilm te schrijven. Roos is analytisch en intuïtief, en sterk in structuur, dialogen en personage-ontwikkeling.

Naftalie schrijfcoach Pluym

Naftalie

Schrijfcoach & Schrijver

Op de basisschool viel Naftalie al op door haar liefde voor taal, met hoge cijfers voor haar opstellen en essays. Die liefde voor verhalen vertellen is altijd gebleven. Na het behalen van haar Master Creative Development schreef ze diverse korte films en een webserie. Ook werkte ze mee aan de ontwikkeling van een speelfilm, miniserie en televisiepilot. Inmiddels heeft ze een internationaal project aan haar portfolio toegevoegd, waarvan de pilot is geschoten in New York.

QuickScan

beknopt advies
95
 • QuickScan o.b.v. synopsis + 3500 woorden *
 • 1 A4'tje met algemene bevindingen en algemeen advies
 • inclusief 10% korting op aanvullende pakketten **

BASISpakket

manuscriptbeoordeling
410
 • manuscriptbeoordeling o.b.v. synopsis + 7500 woorden *
 • ± 3 A4'tjes met specifieke bevindingen en specifiek advies

PLUSpakket

manuscriptbeoordeling + schrijfcoaching
689
575
 • diepte-analyse o.b.v. synopsis + 10.000 woorden *
 • ± 4-6 A4'tjes met bevindingen en advies t.a.v. alle aspecten (stijl, karakters, plotlijnen, etc.)
 • redigeren van 5 pagina's ***
 • helder stappenplan voor herschrijving
 • 2 video calls (van max. 45 minuten) met jouw schrijfcoach ****
Populair

ROYAALpakket

tweedelige beoordeling + schrijfcoaching
1299
975
 • tweedelige diepte-analyse o.b.v. synopsis + maximaal 15.000 woorden (in totaal) *
 • 1e analyse van 10.000 woorden: ± 6-8 A4'tjes met bevindingen en advies t.a.v. alle aspecten (stijl, karakters, plotlijnen, etc.)
 • redigeren van 10 pagina's ***
 • helder stappenplan voor herschrijving
 • 3 video calls (van max. 1 uur) met jouw schrijfcoach ****
 • 2e analyse op basis van 5000 woorden
schrijfcoach boek schrijven manuscript

De woorden kies jij zelf

* De woorden waarop de beoordeling gebaseerd is mag je zelf kiezen. Wij adviseren een deel uit het begin, het midden en het einde van je verhaal in te sturen.

10% korting op een aanvullend pakket

** Een QuickScan is volgens onze schrijfcoaches nog maar het topje van de ijsberg. Zij voorzien je graag van specifieker advies, een helder stappenplan voor herschrijving en persoonlijke schrijfcoaching. Daarom bieden wij je tot een jaar na ontvangst van de QuickScan 10% korting op een aanvullend pakket. Deze korting geldt voor hetzelfde manuscript.

Het nut van geredigeerde pagina's

*** Het redigeerwerk voer ik (Piya) zelf uit en dient vooral ter inzicht in mogelijke verbeteringen op het gebied van schrijfstijl. Deze redactie is eerder gericht op de leesflow dan op spelling en grammatica (dat laatste heeft in deze fase nog geen zin). Met de wijzigingen als voorbeeld kun je in de (laatste) herschrijfronde alvast zelf aan de slag. Zo bespaar je op redactiekosten en maak je jouw manuscript aantrekkelijker voor potentiële uitgevers.

Het inplannen van de video calls met jouw schrijfcoach

**** De video calls met jouw schrijfcoach zijn optioneel. Wil je hier gebruik van maken, dan kan dat in het PLUSpakket tot 6 maanden na ontvangst van de analyse. In het ROYAALpakket kun je tot 1 jaar na ontvangst van de 1e analyse de 1e video call inplannen. De laatste 2 video calls zijn tot 1 jaar na ontvangst van de 2e analyse in te plannen en zijn gericht op ondersteuning tijdens de 2e herschrijfronde. We raden aan om jouw vragen vooraf steeds goed voor te bereiden. Zo haal je alles uit de gereserveerde tijd.

Omdat een herschrijfproces tijd kost zou het kunnen zijn dat jouw eigen schrijfcoach niet direct beschikbaar is voor de 2e analyse. We streven ernaar om jou zo snel mogelijk weer aan je eigen schrijfcoach te koppelen. Maar houd van tevoren rekening met een wachttijd van maximaal 6 weken. Kun je écht niet wachten? Dan kunnen we in overleg kijken of je kan worden geholpen door een andere schrijfcoach.

Is de eindversie van jouw manuscript af? Tijd voor eindredactie!

Jouw manuscript ligt kant-en-klaar voor je neus. Fantastisch! Voordat je het naar een uitgever stuurt raad ik je aan om het te laten redigeren. Daarmee vergroot je jouw kansen op uitgave enorm. Hier lees je wat ik voor jou kan betekenen als eindredacteur.

Zij gingen jou voor:

Eveline Ruitenberg
“Waar te beginnen met vertellen over Piya? Het eerste wat in mij opkomt, is; een bijzonder warm, invoelend, mooi mens. Met onder andere een groot hart voor taal. Met haar talent heeft ze mijn video’s omgezet in tekst en een compleet, logisch verhaal, verschillende blogs geschreven en SEO-proof gemaakt. Zeer waardevolle bijdrage voor mijn bedrijf. Superfijn!!! Samenwerken met Piya is een feest en een dikke aanrader!”
Kinderen Beter Begrijpen
Review Tekstbureau Pluym Mark
“Ik ben ongelooflijk onder de indruk van Piya, al vanaf het moment dat ik haar belde met de vraag of ze mij kon helpen bij het schrijven van mijn blogartikelen. Piya’s enthousiasme, diepgaande kennis, bewezen gevoel voor taal en inlevingsvermogen maken dat zij in staat is om zeer doelgroepspecifieke bedrijfsteksten te schrijven. Door vakjargon snel te doorgronden en teksten te schrijven in begrijpelijk Nederlands die voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast is ze als mens hartelijk, verbindend, humoristisch, inlevend en ontwapenend. Kortom een fijn mens om mee samen te werken.”
DaVinci Company
WhatsApp Image 2020-11-09 at 10.41.09
“Wat ben ik blij dat ik bij Piya terecht ben gekomen. Al een lange tijd had ik de intentie om een boek te schrijven. Hier en daar wat opzetjes gemaakt. Het zat dan wel in mijn hoofd, maar het op papier krijgen lukte maar niet... Op zoek gegaan naar een ghostwriter en via een Facebook-groep voor vrouwelijke ondernemers in contact gekomen met Piya. Vanaf het eerste contact wist ik het gelijk, het voelde goed, ze begreep wat ik wilde en wat mijn visie voor het boek is. Het gehele traject is onwijs soepel verlopen en iedere keer was ik weer zo blij als zij van al mijn hersenspinsels, het op papier kreeg hoe ik het voor ogen had. Ze reageert en handelt snel en adequaat. Ze weet wat ze doet en is een echte kunstenaar als het op schrijven aankomt. Lieve Piya, ik ben jou zo enorm dankbaar. Dank je wel voor al jouw goede ideeën, tijd en harde werk!”
Definitely Yes Wedding & Event Planning
recensie tekstschrijver
“Piya is superfijn om mee samen te werken. Ze helpt ons met waardevolle, professionele en sterke content voor ons bedrijf. We zijn dankbaar dat we met haar samenwerken! We raden iedereen haar aan.”
ZoMa Opleidingen
Judith Verhoef Birdwing Digital
“Piya is secuur en integer. Doet wat ze zegt en zegt wat ze doet (dat doet láng niet iedereen haar na). Ze gaat professioneel te werk, komt met goede ideeën/invalshoeken en is daarin pro-actief. Bovenal is ze een vriendelijke, prettige dame om mee samen te werken.”
Birdwing Digital
Emeli Colen
“Als perfectionist wil je een mooi product afleveren. Bij het lezen van Piya’s pitch voor de opdracht voelde ik meteen de klik. Het eerste Skypegesprek ging lekker vlot en ondanks het feit dat ik in Curaçao zit en Piya in Nederland, bleek die afstand niet uit de samenwerking. De professionaliteit straalde er vanaf de eerste dag van af en ik kreeg ter voorstel een werkvolgorde en basisopzet van de indeling van het boek toegestuurd. Ik zag meteen dat ik met iemand te maken had die mij waar nodig kon sturen en mijn product naar een hoger niveau kon tillen. In drie maanden hebben we een volwaardige training neergezet, waarin Piya aan één woord voldoende had om er zinnen van te maken. Zij is daarmee mijn rechterhand en linkerhersenhelft geworden in de ontwikkeling van Challenge Accepted by Emeli.”
BLACK Curaçao
Vitor Neto
“Ik ben zeer verrast over hoe Piya mij met de teksten kon helpen. Van mijn slechte teksten kon zij goed leesbare teksten maken die ook nog eens doeltreffend waren. Daarnaast was ik zeer onder de indruk van de snelheid waarmee ze gecorrigeerd zijn. Een aanrader!”
Staffice
“Piya doet wat zij belooft en geeft waar voor je geld! Ik geniet van haar diensten wanneer ik twee ogen meer nodig heb, een neutrale bril en een heldere geest. Zij voelt je goed aan en geeft haar input op tijd. Van harte aanbevolen.”
Zerafet Tenwolde-Cansizoglu
Z3DLabs
thumbnail
“Voor de vervolmaking van mijn boek ‘Bijvangst’ heb ik Tekstbureau Pluym in de arm genomen. M’n bevindingen waren geweldig. Met een groot gevoel voor taal én stijl is het manuscript onder de loep genomen en naar een hoger plan getild. Als grote meerwaarde heb ik ervaren dat, naast deze taal- en stijltechnische ingrepen, ook inhoudelijk zeer empathisch met mijn verhaal werd omgegaan. Zo liepen taalpurisme én oprechte betrokkenheid hand in hand. Een pluim voor Pluym, een aanrader.”
Studio Kronenberg
mario loefen
“Een professionele uitstraling is essentieel, een taalfout kan dit echter snel teniet doen. En laten wij eerlijk zijn, een d of t is snel verkeerd geplaatst. Via mijn netwerk ben ik bij Piya Huisman van Tekstbureau Pluym uitgekomen. En ik moet eerlijk toegeven dat dit een heel prettige sparringpartner is. Zij maakt duidelijke afspraken, werkt uitermate nauwkeurig en professioneel. Ik kan haar van harte aanbevelen en wij zullen vaker van haar diensten gebruik maken.”
Edge Solutions

Even invullen en klaar. 
Je krijgt binnen 48 uur een reactie. 
Tot snel!