Schrijfcoaching op maat,

wanneer het jou uitkomt.

Met schrijfcoaching op maat werken we doelgericht aan jouw knelpunten. In jouw eigen tijd, gewoon vanuit huis.

Loop je vast bij het schrijven van bijvoorbeeld een manuscript, e-boek of training? Als je maar wat blijft aanmodderen zonder zichtbaar resultaat, werkt dat al snel demotiverend. Je laat het even los in de hoop dat je op een ander moment wel in de flow zit. Maar dat moment lijkt maar niet te komen. Je ziet er zelfs behoorlijk tegenop om het weer op te pakken. Terwijl de woorden ‘van uitstel komt afstel’ door je hoofd blijven spoken … Herkenbaar? Kies dan voor schrijfcoaching.

Wat houdt schrijfcoaching in?​

Als schrijfcoach kijk ik mee naar waar jij in het schrijfproces bent, wat het einddoel is, wat je nodig hebt om daar te komen en wat jou daar nu in tegenhoudt. Je wordt in je eigen tijd gecoacht, zonder dat je ervoor naar een cursuslocatie hoeft te gaan en de aandacht met anderen moet delen.

De coaching bestaat uit verschillende opties en wordt in overleg volledig op jouw behoeften afgestemd. Denk aan:

– jouw schrijfvaardigheid onder de loep nemen;
– werken aan specifieke punten die jij wilt verbeteren, met daarop afgestemde schrijfoefeningen;
– een volgorde van aanpak opstellen, zodat je efficiënter en gerichter te werk gaat;
– sparren over o.a. plot, personages, schrijftoon, indeling en werkwijze, en/of
– meedenken over andere invalshoeken of mogelijke alternatieven voor bepaalde onderdelen (of de gehele vorm) van het project.

Schrijfcoaching kan zowel bij het schrijven van fictie als non-fictie worden toegepast.

schrijfcoaching op maat

Hoe ziet het coachingstraject eruit?

De schrijfcoaching begint met een Skype- of telefoongesprek van ca. 60 minuten waarin we de focuspunten in kaart brengen. Vervolgens hebben we een maand lang mailcontact, waarbij je wekelijks advies op maat ontvangt. Heb je tussentijds een vraag? Dan mag je die gewoon stellen. Zo kun je tijdens de coaching aan jouw project blijven werken.

Ga ervan uit dat je er zo’n 8 uur per week aan kwijt zult zijn.

Past bovenstaande opzet niet helemaal in jouw planning? Dan kijk ik graag met je mee naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het verspreiden van het traject over 2 maanden.

Wat schuift dat?

De investering voor een coachingstraject is €377,- excl. btw. Wat het je oplevert? Behalve kennis ook veel meer zelfvertrouwen in jouw schrijfvaardigheid, helderheid over wat jij wilt en kunt bereiken en een duidelijk plan van aanpak. En, ook niet onbelangrijk: (weer) veel meer plezier in het schrijven!

Wie jou voor gingen?

Eveline Ruitenberg

“Waar te beginnen met vertellen over Piya? Het eerste wat in mij opkomt, is; een bijzonder warm, invoelend, mooi mens. Met onder andere een groot hart voor taal. Met haar talent heeft ze mijn video’s omgezet in tekst en een compleet, logisch verhaal, verschillende blogs geschreven en SEO-proof gemaakt. Zeer waardevolle bijdrage voor mijn bedrijf. Superfijn!!! Samenwerken met Piya is een feest en een dikke aanrader!”

Kinderen Beter Begrijpen
WhatsApp Image 2020-11-09 at 10.41.09

“Wat ben ik blij dat ik bij Piya terecht ben gekomen. Al een lange tijd had ik de intentie om een boek te schrijven. Hier en daar wat opzetjes gemaakt. Het zat dan wel in mijn hoofd, maar het op papier krijgen lukte maar niet... Op zoek gegaan naar een ghostwriter en via een Facebook-groep voor vrouwelijke ondernemers in contact gekomen met Piya. Vanaf het eerste contact wist ik het gelijk, het voelde goed, ze begreep wat ik wilde en wat mijn visie voor het boek is. Het gehele traject is onwijs soepel verlopen en iedere keer was ik weer zo blij als zij van al mijn hersenspinsels, het op papier kreeg hoe ik het voor ogen had. Ze reageert en handelt snel en adequaat. Ze weet wat ze doet en is een echte kunstenaar als het op schrijven aankomt. Lieve Piya, ik ben jou zo enorm dankbaar. Dank je wel voor al jouw goede ideeën, tijd en harde werk!”

Definitely Yes Wedding & Event Planning
Emeli Colen

“Als perfectionist wil je een mooi product afleveren. Bij het lezen van Piya’s pitch voor de opdracht voelde ik meteen de klik. Het eerste Skypegesprek ging lekker vlot en ondanks het feit dat ik in Curaçao zit en Piya in Nederland, bleek die afstand niet uit de samenwerking. De professionaliteit straalde er vanaf de eerste dag van af en ik kreeg ter voorstel een werkvolgorde en basisopzet van de indeling van het boek toegestuurd. Ik zag meteen dat ik met iemand te maken had die mij waar nodig kon sturen en mijn product naar een hoger niveau kon tillen. In drie maanden hebben we een volwaardige training neergezet, waarin Piya aan één woord voldoende had om er zinnen van te maken. Zij is daarmee mijn rechterhand en linkerhersenhelft geworden in de ontwikkeling van Challenge Accepted by Emeli.”

BLACK Curaçao
thumbnail

“Voor de vervolmaking van mijn boek ‘Bijvangst’ heb ik Tekstbureau Pluym in de arm genomen. M’n bevindingen waren geweldig. Met een groot gevoel voor taal én stijl is het manuscript onder de loep genomen en naar een hoger plan getild. Als grote meerwaarde heb ik ervaren dat, naast deze taal- en stijltechnische ingrepen, ook inhoudelijk zeer empathisch met mijn verhaal werd omgegaan. Zo liepen taalpurisme én oprechte betrokkenheid hand in hand. Een pluim voor Pluym, een aanrader.”

Studio Kronenberg
Vitor Neto

“Ik ben zeer verrast over hoe Piya mij met de teksten kon helpen. Van mijn slechte teksten kon zij goed leesbare teksten maken die ook nog eens doeltreffend waren. Daarnaast was ik zeer onder de indruk van de snelheid waarmee ze gecorrigeerd zijn. Een aanrader!”

Staffice

“Piya doet wat zij belooft en geeft waar voor je geld! Ik geniet van haar diensten wanneer ik twee ogen meer nodig heb, een neutrale bril en een heldere geest. Zij voelt je goed aan en geeft haar input op tijd. Van harte aanbevolen.”

Zerafet Tenwolde-Cansizoglu
Z3DLabs
mario loefen

“Een professionele uitstraling is essentieel, een taalfout kan dit echter snel teniet doen. En laten wij eerlijk zijn, een d of t is snel verkeerd geplaatst. Via mijn netwerk ben ik bij Piya Huisman van Tekstbureau Pluym uitgekomen. En ik moet eerlijk toegeven dat dit een heel prettige sparringpartner is. Zij maakt duidelijke afspraken, werkt uitermate nauwkeurig en professioneel. Ik kan haar van harte aanbevelen en wij zullen vaker van haar diensten gebruik maken.”

Edge Solutions

Ben je klaar voor succes? Neem dan vrijblijvend contact op. Graag tot snel!