Schrijfvaardigheid: het nut van copywriting skills + de innerlijke criticus ontmaskerd

Je schrijfvaardigheid naar een hoger niveau tillen: dat kan iedereen. Ja, ook jij! En na het lezen van deze blogpost snap je waarom ik dat zeg. Hoe waardevol het is om zélf copywriting skills te hebben – en hoe je ze kunt ontwikkelen door je mindset te veranderen. Ook wordt de innerlijke criticus ontmaskerd én je ontdekt wat je kunt doen om deze voortaan op effectieve wijze de mond te snoeren.

Vind jij het soms ook zo moeilijk om je verhaal op papier te zetten? En heb je wel eens last van een recalcitrant stemmetje dat jou altijd maar weer probeert wijs te maken dat je er helemaal niks van bakt? Hoogste tijd om daar eens grondig in te duiken. Want maak je de mindshift van ‘Hóé dan?!’ naar ‘HELL YEAH!’? Dan slinger je straks zónder zorgen en met kárrenvrachten vol copywriting skills je zielsmissie de wereld in. Holladiejee!

Schrijfvaardigheid inzetten om je zielsmissie te verspreiden

Jij bent hier op de wereld met een bepaald plan. Je hebt een zielsmissie. En die zielsmissie wil je dólgraag aan de wereld vertellen. Je wil laten zien wat je in huis hebt, wat je aanbiedt en hoe dat aanbod de pijnpunten van je doelgroep gaat wegnemen. Maar hoe pak je dit aan? Op welke manier laat je jouw potentiële klanten op magische wijze weten dat jij hét antwoord ready to go voor ze klaar hebt liggen? Dat is nog een lastige.

Ergens diep van binnen weet je dat je dit met betoverende teksten perfect zou kunnen fixen. Teksten die raken, betrekken, inspireren en bewegen zónder verkooppraat (ofwel: soulfulle teksten). Maar ondertussen heb jij al vierendertighonderdnegenenvijftig pogingen gedaan om je verhaal op papier te zetten. En bekruipt je de overtuiging dat jouw schrijfvaardigheid te wensen over laat. Moet je het dan nog wel willen proberen? (Spoiler alert: JA!)

copywriting skills schrijfvaardigheid ontwikkelen trainen tips innerlijke criticus mindset tekstbureau pluym

Zélf copywriting skills hebben: waarom is dit een strak plan?

Kijk. Het is een feit dat niet iedereen met een talent voor schrijven wordt geboren. En gelukkig ook maar! Maar het is wél zo dat iedereen de basics kan ontwikkelen. Of je nou veel of weinig (lees: geen) taalgevoel hebt. Als jij op basis van bewezen technieken je teksten in elkaar zet, dan zit het met het fundament namelijk al snel helemaal knor. Snor. #watishetookalweer.

Maar waarom zou je je copywriting skills willen verbeteren? Je kunt toch gewoon mensen inhuren om je teksten te schrijven? Klopt als een bus. Maar hoe fijn is het als jij zelf, op elk denkbaar moment, je content kunt delen én je hier heel zelfverzekerd bij kunt voelen? En vooral: wie kan er nu beter (en sneller) woorden geven aan jouw missie, dan jijzelf? De moraal van dit verhaal: pump up die schrijfvaardigheid! Dit niet proberen is écht een gemiste kans voor elke missiegedreven, en een tikkie eigenwijze ondernemer. (You know who you are!)

De impact van je mindset

Bij het leren van nieuwe skills speelt onze mindset een belangrijke rol. Er zijn namelijk twee soorten mindsets: de vaste mindset en de groeimindset. 

Heb je een vaste mindset, dan heb je bepaalde overtuigingen over je intelligentie, vaardigheden en kwaliteiten. Wanneer je iets goed doet, dan zegt dit naar jouw mening echt iets over jóú. Je linkt het dus aan je identiteit. Maar krijg je kritiek of merk je dat anderen een skill als schrijfvaardigheid veel beter beheersen dan jij, dan zie je dit al snel als een bedreiging. Je bent bang om te falen en een stemmetje in je hoofd vertelt je dat je dom overkomt als het mislukt. Et voilà: daar stop je met het verder uitbreiden van je copywriting skills.

Beschik je over een groeimindset, dan geloof je dat jouw intelligentie, vaardigheden en persoonlijkheid niet vast staan. Je weet dat je deze altijd kunt ontwikkelen. En als je iets nog niet goed kunt, dan zie je dit juist als je kracht en snap je dat er inzet nodig is om erin te groeien. Ga je een keer op je bek? Kan jou echt niet verrotten. Het zegt voor jouw gevoel namelijk niets over wie jij als persoon bent. En hierdoor kun je je helemaal vrij verder ontwikkelen. Zonder dat er een stemmetje in je hoofd met allerlei mindf*cks aan komt kakken waar jij met open ogen intuint.

copywriting skills schrijfvaardigheid ontwikkelen change mindset tips innerlijke criticus

De innerlijke criticus ontmaskerd

Maar wie of wat is dat rottige stemmetje nou eigenlijk? Let me introduce you to: je innerlijke criticus! Bij deze is de innerlijke criticus ontmaskerd, en nee, ze kan geen kant meer op. Boem, dat is alvast 1-0 voor jou! In de basis bedoelt deze ‘zeurpiet in je hoofd’ het trouwens allemaal zo slecht nog niet, want ze wil je er alleen maar voor behoeden dat je op je bek gaat. Maar de beste meid is net even een tikkeltje té kritisch en té voorzichtig. En ergens onderschat ze jou ook gigantisch. Ze maakt je bijvoorbeeld wijs dat jouw copywriting skills nooit van je levensdagen op een goed niveau gaan komen.

Je snapt: heel naar om de hele dag naar het getetter van zo’n zeikwijf te moeten luisteren. En laten we, nu we de innerlijke criticus ontmaskerd hebben, ook maar meteen doorpakken. We gaan haar eens flink de mond snoeren. Hoe? Komt ie. 

Schrijf een mindf*ck op die de innerlijke criticus in je hoofd heeft geplant. Buig ‘m vervolgens om naar iets positiefs. Is jouw overtuiging bijvoorbeeld ‘Ik heb geen gevoel voor schrijfvaardigheid’? Opschrijven maar! Schrijf er nu onder: ‘Mijn copywriting skills zijn top! Ik weet mijn doelgroep recht in het hart te raken, bij mijn missie te betrekken, te inspireren en te bewegen met authentieke, soulful teksten.’ 

There, you did it! Lees je positieve affirmatie nog eens goed door, voel ‘m écht en besef: dit is gewoon helemaal waar, joh!

Je schrijfvaardigheid naar the next level

Dat voelt alvast als een eerste bevrijding, toch? Mooi zo! In mijn online training Soulful Contentcreatie ga ik dieper in op de vaste mindset, de groeimindset én de innerlijke criticus. We werken natúúrlijk aan het ontwikkelen van jouw schrijfvaardigheid, en gaan ook samen aan de slag om de innerlijke criticus nog verder uit je leven te verdrijven. Wég met die muts, en op naar de meest magische copywriting skills!

Meld je vandaag nog via deze link. Ik hoop je snel digitaal te ontmoeten!

Denk je dat dit artikel interessant is voor een andere ondernemer?
Share the love! 💕

Meer schrijftips? ✨

✔️ Download het gratis e-book ‘Van warreltaal naar waanzinnige content’
✔️ Doe de gratis quiz en ontdek meteen de knelpunten in je huidige copy
✔️ Volg me op Facebook of Instagram

Vind je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

laat een reactie achter