Wie zit er achter Tekstbureau Pluym?

Tekstschrijver nodig? Aangenaam! Piya is de naam

Ik ben in 1988 als rasperfectionist en structuurjunkie op deze aardbol verschenen. Privé is dat niet altijd wenselijk, maar in mijn werk als tekstschrijver is het een uitkomst. 

 

In mijn kindertijd is het zaadje geplant voor mijn huidige werk, toen ik mijn oma ijverig hielp met het oplossen van kruiswoordpuzzels. Ik deelde haar liefde voor puzzelen met taal. En eigenlijk doe ik nu niet veel anders.

tekstschrijver Den Haag

Jouw unieke verhaal krachtig de wereld in

De woorden van een tekst zie ik als puzzelstukjes waarmee ik heen en weer schuif tot alles past. Sommige stukjes moeten van plaats wisselen. Andere blijken niet bij de puzzel te horen (‘schrijven is schrappen’). En sommige stukjes moeten worden gedraaid om beter te passen (lang leve de synoniemen!). Een heerlijke uitdaging die mij goed ligt. Ook al vergt het soms wat speurwerk, het lukt altijd. Uiteindelijk ligt alles op zijn plek en ontstaat er een overzichtelijk en kloppend geheel. En dan heb ik ook nog een schrijver of ondernemer geholpen om zijn unieke verhaal krachtig de wereld in te brengen. Wat een kick geeft dat!

Na veel verschillende paden te hebben bewandeld, vooral in de pedagogische en creatieve richting, koos ik uiteindelijk voor de opleiding Creatief Schrijven van de Schrijversacademie. Sinds het afronden van mijn specialisatie Redactie neem ik met veel plezier uiteenlopende opdrachten aan onder de naam Tekstbureau Pluym.

Sinds 2021 doe ik dit niet meer in m’n uppie, maar met een team van tekstprofessionals. Omdat ieder een eigen expertise heeft, heb ik voor elke klant dé perfecte match! Bij het kiezen van de juiste tekstschrijver vraag ik mij steevast af: wie is met dit soort teksten het meest ervaren en wordt écht blij van zo’n opdracht? Zo wordt er altijd met plezier, passie en de juiste kennis gewerkt. Als tussenpersoon ben ik voor jullie allebei het vaste aanspreekpunt en voorzie ik de tekstschrijver van een glasheldere briefing. Bovendien zou ik geen rasperfectionist zijn als ik niet zou toezien op de geleverde kwaliteit. Daarom loop ik alle teksten zorgvuldig na, voordat jij ze ontvangt. Goed om te weten: het inzetten van andere tekstprofessionals gebeurt alleen in overleg met jou!

Heb jij ook een tekstschrijver nodig voor zakelijke teksten of schrijfcoaching? Neem vrijblijvend contact op! 
Hier lees je hoe anderen mijn diensten hebben ervaren.

WIST JE DAT?
Ik ben graag lief voor Moeder Natuur en werk dan ook zoveel mogelijk digitaal.
Moet ik toch iets printen? Dan gebruik ik milieuvriendelijk papier.

tekstschrijver nodig Pluymvogel

Logofielen, verenigt u!

Ben jij net als ik een ware logofiel, ofwel gek op mooie woorden en taal? Dan stel ik je graag voor aan Pluymvogel. Deze fluffige vrolijkerd moet af en toe even zijn ei kwijt en brengt daarom met regelmaat een bijzonder, buitenlands woord onder de aandacht. Woorden van diverse pluimage die zó eigenaardig zijn, dat ze zich vaak niet in één Nederlands woord laten vatten. Pluymvogel dropt z’n eieren op Facebook, Instagram en Pinterest.

Ben je klaar voor succes? Neem dan vrijblijvend contact op. Graag tot snel!